03 december 2010

Tentoonstelling 'Verbinding'

Grafisch werk van Anje Claeys in samenspel met keramiek van Christiane Zeghers in het thema 'Op elk potje past een dekseltje'

Wanneer? Zaterdag 11/12/10 en zondag 12/12/10, telkens van 10u tot 18u
Waar? Keramiek-atelier Christiane Zeghers: A. Vesaliusstraat 47A, 3000 Leuven
Info? Klik
hier

Wat verbindt me met anderen? Waarom verbind ik me met anderen? Waarom voelt de éne verbinding intens en de andere niet? Waarom doet de éne verbinding me groeien en de andere niet? Waarom doet de éne verbinding pijn en de andere niet? Waarom zijn sommige verbindingen eindeloos en andere eindig? Waarom reiken sommige verbindingen tot over de dood heen?

Wat is de wezenlijke betekenis van verbinding? En wat met verbreking? Is dat het omgekeerde van verbinding? Of is dat iets van een andere orde? Bestaat verbreking überhaupt wel? Of blijven we altijd met mekaar verbonden? No matter what.

De zoektocht naar antwoorden op deze vragen drijft Anje tot expressie. In woord en beeld. In vorm en kleur. Bewuste en onbewuste boodschappen maken de kunstwerken tot wat ze zijn. Kleurrijk. Fascinerend. Intrigerend. Naast vorm, kleur en beeld zijn woorden, cijfers en data nooit veraf. Zo komt de kunstenaar tot eigen analyses en interpretaties van de werkelijkheid zoals die zich aan haar vertoont.

‘Het enige doel van het leven is te groeien. De voornaamste les is leren onvoorwaardelijk lief te hebben en bemind te worden.’ - Elisabeth Kübler-Ross

Geen opmerkingen:

Een reactie posten